Nei en Sensikids

NEI-therapie en Sensikids cursussen zijn mooie methoden gebleken om jong en oud te helpen emoties (bewust of onbewust) te herkennen en waar deze nog niet op een goede manier verwerkt zijn te helpen verwerken.

Bloem roze

NEI

Wat is NEI?
Neuro Emotionele Integratie (NEI) is een combinatie van bio-kinesiologie, neurowetenschappen, acupressuur en toegepaste psychologie.

Door contact te maken met het onbewuste biedt NEI een eenvoudige en snelle manier om emotionele of fysieke blokkades uit het verleden op te sporen en te neutraliseren.

De cellen in je lichaam hebben een geheugen. Indien een emotie of gebeurtenis in het verleden niet goed is verwerkt, kan zich dat in ons systeem vastzetten als een blokkade. Meestal raken deze onverwerkte emoties op de achtergrond, zonder dat je je hier nog bewust van bent. Vooral in onze huidige snelle maatschappij. De linker- en rechterhersenhelft, die respectievelijk staan voor ons denken en ons gevoel, werken dan niet meer goed samen. Blokkades stapelen zich op en resulteren uiteindelijk in vastgelopen energie, wat zich uit in emotionele of fysieke klachten. Vooral hoogsensitieve mensen zijn hier gevoelig voor.

Hoe werkt NEI?
Tijdens een NEI-sessie maak ik gebruik van een Biotensor. Deze reageert op de frequentie van ons energetisch veld. Op deze manier kunnen we blokkades uit het verleden opsporen en kan de emotie geneutraliseerd worden. Wat onbewust was, wordt bewust gemaakt en kan men vervolgens verwerken. NEI geeft je inzicht in je klachten, waarna je ze los kunt laten. Vrij van blokkades en belemmerende overtuigingen; zoals het de bedoeling is.

Voor welke klachten werkt NEI?
NEI is een krachtige methode die effectief is gebleken voor mensen met veel uiteenlopende klachten. Zowel fysieke klachten (zoals oververmoeidheid, hoofdpijn, buikklachten, allergieën, hormonale klachten, huidaandoeningen, gewrichtspijnen) als ook emotionele klachten (zoals overmatig huilen, somberheid, slapeloosheid, angstklachten, spanningen, verslavingen, gebrek aan zelfvertrouwen en leerproblemen) kunnen worden verholpen middels NEI. NEI gaat er immers van uit dat lijf en geest één zijn en de klachten slechts een signaal van het lichaam.

Doordat lange en emotionele gesprekken niet nodig zijn, is NEI-therapie een prettige en vriendelijke vorm van therapie die ook voor kinderen heel geschikt is.

Ook fijn is dat je met een beperkt aantal sessies vaak al een prachtig resultaat behaalt die de werkelijke oorzaak van je klachten opspoort en niet slechts je symptomen bestrijdt.

Sensikids

Hoogsensitiviteit
Hoogsensitiviteit is inmiddels wetenschappelijk bewezen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat in de hersenen van hoogsensitieve personen meer dan gemiddeld activiteit in verschillende hersendelen tegelijkertijd vastgesteld wordt.

Het doel van de Sensikidscursussen is om (hoog)sensitieve en prikkelgevoelige kinderen te helpen met een heldere, ondersteunende cognitieve cursus. Natuurlijk wil je het beste voor je (hoog)sensitieve en prikkelgevoelige kind.

De Sensikidscursussen geef ik aan kinderen van 6 tot 16 jaar (vanaf september 2019 is er ook een cursus beschikbaar voor kleuters vanaf 4 jaar).

Het doel van deze cursussen is kinderen te leren:

  • met emoties om te gaan en ze te herkennen bij zichzelf en anderen
  • stress te herkennen en ontspanningsoefeningen aan te leren zodat ze deze zelf kunnen inzetten wanneer nodig
  • praktische en handige oplossingen te bedenken wanneer er iets vervelends of onverwachts gebeurt
  • positieve gedachten te verzinnen tijdens stress
  • indrukken te verwerken
  • hun persoonlijke ruimte te leren kennen
  • hun kwaliteiten te leren kennen

Aan de hand van werkboeken (‘Ik ben Oke’, ‘Ik voel me Oke’ en ‘Power Pubers’) werk ik 7 keer, maximaal een uur per keer, met uw kind. Er zijn ook cursussen beschikbaar voor u als ouder (de Wijze Ouder cursus) waarin u informatie, tips en advies krijgt over de ‘gevoeligheid’ van uw kind.

Er is tevens een mogelijkheid om een afzonderlijke module in te kopen om de sensorische informatieverwerking van uw kind in kaart te brengen.

Suze de Laat
Suze de Laat
Suze de Laat
Suze de Laat